3 فاکتور مهم؛ ریچ، ایمپرشن و اینگیجمنت!
اگر یک صفحه تجاری در اینستاگرام دارید، به بخش insights اینستاگرام دسترسی دارید! در این بخش اصطلاحات مختلفی به شما نمایش داده می شود که اگر با آن ها آشنا نباشید، نمی توانید به خوبی صفحه خود را تحلیل کنید. این اصطاحات به قدری مهم هستند که اگر آشنا نباشید، حتی هنگام اجرای کمپین تبلیغاتی نمی توانید صفحات خوبی را انتخاب کنید. در این مقاله قصد داریم به بررسی چند مورد از مهم ترین اصطلاحاتی که در اینستاگرام وجود دارد و برای تحلیل صفحه بسیار مهم است، بپردازیم. پس اگر شما هم با این اصطلاحات و کاربرد آن ها آشنا نیستید، در این مقاله همراه ما باشید.
برای مشاهده آمار کافیست به قسمت اینسایت اینستاگرام بروید! نمی دانید کجاست و چگونه با این ابزار کار کنید؟! کافیست به مقاله آموزش کامل قسمت آمار یا insights اینستاگرام مراجعه کنید!
فاکتورهای مهم تحلیل صفحه اینستاگرام
پیش از آن که بخواهیم به بررسی این مفاهیم بپردازیم، باید ابتدا ببینیم که این مفاهیم چه کاربردی دارند! در اینستاگرام مفاهیم مختلفی وجود دارد که برخی از آن ها واقعاً کاربردی هستند. البته ممکن است این مفاهیم در بسیاری از شبکه های اجتماعی مشترک باشند اما در این مقاله به صورت اختصاصی مفاهیم و اصطلاحات اینستاگرام را مورد بررسی قرار می دهیم. دلیل آن که باید با این مفاهیم آشنا باشید، این است که بتوانید صفحه اینستاگرامی خود را به خوبی تحلیل کنید. فراموش نکنید که اگر این مفاهیم را یاد نداشته باشید، صرفاً یک سری اعداد و رقم دارید که به هیچ دردتان نمی خورد.
یکی دیگر از کاربردهای این مفاهیم، این است که هنگام اجرای کمپین های تبلیغاتی بتوانید بهترین صفحات را انتخاب کنید. فراموش نکنید که بسیاری از افراد با توجه به اینکه این مفاهیم را نمی شناسند، تنها به تعداد فالوورهای یک صفحه توجه می کنند و بودجه خود را بر اساس تعداد فالوورهای یک صفحه صرف می کنند. در این صورت اگر کیفیت فالوورهای آن صفحه بالا نباشد، بودجه موردنظر هدر می رود و بازدهی بسیار کمی هم از آن دریافت می کند. در ادامه این مقاله به بررسی 3 مورد از مهم ترین مفاهیم و اصطلاحات اینستاگرام در بخش تحلیل می پردازیم تا بتوانید بهترین استفاده را از آن داشته باشید.
ریچ اینستاگرام چیست؟
در اینستاگرام هر محتوا توسط کاربران مختلفی دیده می شود! حال ممکن است یک کاربر ده بار یک پست را مشاهده کند و یک کاربر دیگر تنها یک بار آن را ببیند. حتی در بخش استوری هم ممکن است یک کاربر چندین بار یک محتوای استوری را مشاهده کند اما یک کاربر دیگر، تنها یک بار آن را ببیند. ریچ به معنای تعداد کاربرانی است که پست یا استوری شما را در روز مشخصی، دیده اند. بنابراین اگر فرقی ندارد که کاربر چند بار پست شما را دیده باشد، هر چند بار که مشاهده کرده باشد تنها یک بار محاسبه می شود.
ریچ اینستاگرام چگونه باعث رشد صفحه می شود؟
اکنون که با مفهوم ریچ اینستاگرام آشنا شدید، حتماً می خواهید بدانید که این مفهوم چه کاربردی دارد. ریچ مسئله بسیار مهمی در صفحات اینستاگرامی به حساب می آید! هر چقدر ریچ بالاتر باشد، تعامل صفحه شما هم بالاتر خواهد بود. دلیل آن، این است که ریچ همان تعداد کاربران است و هر چقدر تعداد کاربرانی که صفحه شما را مشاهده می کنند بیشتر باشند، تعامل صفحه هم افزایش پیدا می کند.
ریچ در تبلیغات اینستاگرامی هم اهمیت بسیار زیادی دارد! دلیل آن هم این است که هر کاربر تنها یک بار می تواند شما را دنبال کند؛ بنابراین فرقی ندارد که یک کاربر یک بار استوری تبلیغاتی شما را ببیند یا ده ها بار! کاربر پس از دیدن استوری می تواند شما را دنبال کند، بنابراین تفاوتی ندارد که چند بار تبلیغات شما را ببیند. هر چقدر ریچ سایتی که به آن تبلیغ می دهید بیشتر باشد، به این معنی است که کاربران بیشتری آن تبلیغ را مشاهده می کنند و بازدهی تبلیغات هم بیشتر خواهد بود.
ایمپرشن اینستاگرام چیست؟
یکی دیگر از مفاهیم بسیار مهم در اینستاگرام که باید حتماً آن را بشناسید، ایمپرشن است! ایمپرشن برخلاف ریچ، ربطی به تعداد کاربرانی که از محتوای شما بازدید کرده اند ندارد. بلکه تعداد بازدیدهای صورت گرفته از محتوا است! به عنوان مثال اگر یک کاربر 5 بار استوری شما را مشاهده کرده باشد، به این معنی است که ایمپرشن ایجاد شده از طرف آن کاربر 5 است. حال اگر 100 کاربر از استوری شما بازدید کرده باشند و هر کدام از آن ها 5 بار بازدید کرده باشند، ایمپرشن استوری شما برای این تعداد کاربر 500 بار است. در حالی که ریچ همان 100 است!
ایمپرشن اینستاگرام چگونه باعث رشد صفحه می شود؟
مفهوم ایمپرشن زمانی اهمیت پیدا می کند که به دنبال تعداد بازدید باشید! در بسیاری از بخش های اینستاگرام و به خصوص صفحاتی که تجاری نیستند، از مفهوم ریچ استفاده می شود. مثلاً تعداد بازدیدهای استوری همان تعداد ریچ است! حال اگر صفحه شما تجاری باشد، ایمپرشن هم مشخص می شود. در بخش insights اینستاگرام شما به راحتی می توانید تعداد ایمپرشن کلی در بازه های زمانی مختلف در صفحه خود را مشاهده کنید و آن را با بازه های زمانی قبلی مقایسه کنید! مثلاً می توانید ببینید که این هفته رشد صفحه شما بر اساس ایمپرشن نسبت به هفته پیش چقدر بوده است.
گاهی اوقات ریچ و ایمپرشن باهم اشتباه گرفته می شود و این مسئله باعث می شود تا هنگام تحلیل صفحه یا کمپین های تبلیغاتی، نتایج تحلیل به کلی اشتباه شود. پس شما باید دقت کنید که ایمپرشن تعداد بازدید و ریچ تعداد بازکننده های پست و استوری هستند!
همواره باید این تعاملات را آنالیز کرده اما چرا و چگونه؟ در مقاله اهمیت آنالیز کاربران مفصل براتون توضیح دادیم!
اینگیجمنت اینستاگرام چیست؟
آخرین مفهوم بسیار مهمی که در اینستاگرام وجود دارد، اینگیجمنت است. این مفهوم به این معنی است که کاربرانی که پست یا استوری شما را مشاهده کرده اند، چقدر با آن تعامل داشته اند. در واقع این مفهوم می خواهد ببیند که فالوورهای شما چقدر به استوری و پست شما بازخورد نشان داده اند. مهم ترین فاکتورهایی که نشان دهنده اینگیجمنت است، تعداد لایک، تعداد فالوور، تعداد اشتراک گذاری و… است. الگوریتم های اینستاگرام بیشتر بر اساس این مفهوم هستند و هر چقدر اینگیجمنت یک پست بیشتر باشد، شانس دیده شدن آن در اکسپلور بسیار بیشتر است.
چقدر با الگوریتم اینستاگرام آشنایی دارید؟ در مقاله چگونگی و چیستی الگوریتم اینستاگرام صفر تا صد الگوریتم اینستاگرام را آموزش داده ایم!
اینگیجمنت اینستاگرام چگونه باعث رشد صفحه می شود؟
اکنون که با مفهوم اینگیجمنت آشنا شدید، زمان آن می رسد تا بدانید که اینگیجمنت یک صفحه چقدر مهم است! اینگیجمنت همان نرخ تعامل است و شاید نام این مفهوم را هنگام اجرای کمپین های تبلیغاتی شنیده باشید. مهم ترین فاکتور برای سنجیدن کیفیت فالوورهای یک صفحه این است کاربران آن صفحه چقدر با محتوای آن تعامل داشته اند. اگر تعامل پایین باشد، به معنای فالوورهای فیک یا غیرفعال هستند و آن صفحه ارزش هزینه کردن برای تبلیغات را ندارد.
همچنین نرخ تعامل بالا به معنای محتوای عالی است و کاربران شما را دوست دارند. اگر نرخ تعامل شما پایین است و مطمئن هستید که فالوور فیک در صفحه شما وجود ندارد، مشکل از محتوای شما است و باید محتوای جذاب تر تولید کنید. هنگام اجرای کمپین های تبلیغاتی باید حتماً به این موضوع توجه کنید! در واقع هیچ چیزی در اجرای کمپین های تبلیغاتی به اندازه اینگیجمنت اهمیت ندارد.
چگونه این موارد را اندازه گیری کنیم؟
برای اندازه گیری این 3 مفهوم مهمی که بررسی کردیم، شما می توانید به صورت مستقیم از طریق اینستاگرام اقدام کنید یا ابزارهای دقیق دیگر را مورد استفاده قرار دهید. در این بخش به بررسی این دو راه کار می پردازیم:
- استفاده از insights اینستاگرام
اگر صفحه اینستاگرام شما تجاری است، بخش insights اینستاگرام اطلاعات بسیار خوبی به شما می دهد! شما می توانید ریچ و ایمپرشن را از طریق آن بررسی کنید. کافی است وارد بخش insights شوید و اطلاعات بخش های مختلف آن را ببینید:
در تصویر بالا، تعداد ریچ (تعداد اکانت ها) و تعداد ایمپرشن (تعداد بازدید ها) مشخص است و شما می توانید صفحه خود را تحلیل کنید. همچنین در بخش اصلی شما می توانید تعداد ایمپرشن کلی صفحه را ببینید و بررسی کنید که چقدر نسبت به گذشته رشد داشته است.
- استفاده از ابزارهای جانبی
شما با استفاده از ابزارهای مختلف هم می توانید اینگیجمنت را اندازه گیری کنید! یکی از ابزارهای مناسب برای این کار که صفحات زیادی از آن استفاده می کنند، ابزار phlanx است. با ورود به این سایت کافی است نام کاربری صفحه موردنظر را وارد کنید تا اطلاعات آن به شما نمایش داده شود:
البته صفحه موردنظر باید خصوصی نباشد تا این ابزار قابلیت آنالیز داشته باشد! دلیل آن هم این است که این ابزار بر اساس میانگین تعداد لایک پست ها و مقایسه آن با تعداد فالوورها بررسی می کند. برای اجرای کمپین های تبلیغاتی حتماً از ابزارهای بررسی اینگیجمنت آن صفحه را بررسی کنید و سپس دست اجرای کمپین تبلیغاتی بزنید. ابزارهای دیگری هم وجود دارند که برای بررسی این 3 فاکتور به شما کمک زیادی می کنند! این ابزارها گاهی پول و گاهی رایگان هستند که اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار شما قرار می دهند.
نتیجه گیری
آشنایی با مفاهیم و اصطلاحات اینستاگرام به شما کمک می کند تا بتوانید به صورت هدفمند از آن استفاده کنید و صفحه اینستاگرامی خود را هم تحلیل کنید. در این مقاله به بررسی 3 مورد از اصطلاحات مهمی که برای تحلیل صفحه اینستاگرام ضروری هستند، پرداختیم. اگر سوالی دارید، می توانید از طریق بخش نظرات مطرح کنید تا شما را به صورت کامل راهنمایی کنیم.